lauantai 26. tammikuuta 2013

Päivä 27. Otres Beach kirj. Mumsku

Aamu alkoi pitkällä uinnilla virkistävässä merivedessä. Täällä päässä Otres beachia ranta ei ole ihan niin siisti ja puhdas kuin alkupäässä. Ihmisiä on kuitenkin paljon vähemmän ja meno on rauhallista. Katselin aamulla veneenmuotoisen bungamme terassilta kun lehmät jolkottelivat rantaviivaa pitkin. En tiedä oliko ne käyneet meressä aamupesuilla vai mikähän niillä oli homman nimi. Mukavaa niitä oli katsella. Aamulla nappasin guesthousen ravintolasta kahvin ja odottelin rantatuolissa, että kipeä Paapu heräilisi aamupalalle. Kerroimme guesthousen venäläisille omistajille, että Paapulla oli luultavasti kuumetta. Keskustelussa kävi ilmi, että omistaja oli lääkäri. Paapu kertoi hänelle oireensa ja sai kuumemittarin kainaloonsa. Lämpöä olikin reilusti paracetamolin ottamisesta huolimatta. Päätimme ottaa tämän päivän rauhallisesti ja levätä.

Venebungamme Otres beachilla.

Lehmien jolkottelua aamutuimaan. 
Jossakin vaiheessa Paapun vointi parani lääkkeiden ansiosta sen verran, että päätimme lähteä etsimään postikortteja ja joitakin pieniä tuliaisia. Eksyimme isoille markkinoille haahuilemaan. Ostimme tuliaisiksi parit riippukeinut ja kambodzan sulkapelit. Paapun vointi oli aaltoilevaa. Välillä kuume tuntui laskevan ja välillä nousevan. Pohdimme loppureissumme kohtaloa ja teimme suunnitelmia sen suhteen, milloin ja miten matkustaisimme takaisin Bangkokiin. Alunperin olimme ajatelleet matkata Sihanoukvillestä bussilla ja lautalla Koh changille Thaimaaseen, mutta Paapun sairastuminen ja sukellusreissun siirtyminen tarkoittivat sitä, että tulisimme matkustamaan Sihanoukvillestä suoraan Bangkokiin. Tämä matka kestäisi bussifirmojen esitteiden mukaan 14tuntia. (Myöhemmin saimme itse kokea, että tuntimäärään voisi lisätä ainakin 5 tuntia lisää) Hintaa bussilipulla oli 26$. Paapu kävi jälleen diveshopilla peruttamassa huomiselle aikaisin siirtämänsä sukelluksen. Kyselimme säätietoja ylihuomiselle ja mahdollisuutta, pääsisinkö minäkin mukaan reissuun snorklailemaan. Säätietojen mukaan tuulitilanteen piti rauhoittua, joten merenkäynti ei tulisi olemaan samanlainen kuin palatessamme Rongilta. 

Markkinoilla miehet kaiversivat koruja.
Tärkeintä oli nyt saada Paapulainen ensin kuntoon. Ensimmäiseksi meille tuli mieleen kaikki hyttysten levittämät kuumetaudit. Meillä oli kuitenkin lääkitys malarian kohdalta kunnossa ja olimme yrittäneet muistaa käyttää ahkerasti hyttysmyrkkyjä. Pohdimme denguekuumeen mahdollisuutta, sillä siihen ei ole olemassa ennaltaehkäisevää lääkitystä. Mietin myös Paapun iholla olevien satojen hietakärpästen puremien yhteyttä kuumeeseen. Osa paukamista näytti olevan punaisia ja jollakin tavalla tulehtuneita. Yritin levittää niihin  tiikeribalsamia, jotta kutina helpottaisi. Ainakin omalla kohdallani se helpotti hiukan. Tuntui siltä, että uusia punaisia mollukoita ilmestyi vielä monta päivää sen jälkeen, kun olimme lähteneet pois hietakärpästen asuttamalta alueelta. Ärsyttävä eläin sekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti