torstai 10. tammikuuta 2013

Päivä 11. Kratie - Siem Reap bussimatka, kirj. Paapu

Kratiesta ei tullut suoraan bussia, joten matkaan sisältyi yksi vaihto. Lipuissa luki, että toinen bussi lähtisi klo 11.00. Bussimme oli tuttuun tapaan lähtenyt myöhässä. Hieman ennen yhtätoista bussiin tuli jokin vika ja pysähdyimme tienvarteen sitä korjaamaan. Höyrystä ja veden viereisestä joesta lappaamisesta päätellen kyseessä oli vain ylikuumeneminen ja matkaa päästiinkin jatkamaan taas ~10 min jälkeen. Mumskua rupesi jo arveluttamaan, ehtisimmekö lainkaan klo 11.00 merkatuksi lähtevään bussiin, koska kello oli jo pitkälti yli 11. Itse olin vähän sillä asenteella, että katsotaan mitä tapahtuu ja toimitaan sen mukaan. Kuskeille lippuani näyttäessä he viittoivat vain, että eteenpäin.

Kun klo 12.00 aikaan saavuimme vaihtopaikalle seuraava bussi odotti meitä siellä. Ostimme maukkaita ananaksia ja maapähkinöitä matkaevääksi bussiin tulleelta myyjältä. Vinkiksi voisi sanoa, että aikatauluista ei kannata turhan tarkkaan murehtia, mutta bussia vaihdettaessa jokin back-up plan vaihdon epäonnistumisen varalta on hyvä olla (esim. mihin muuhun kaupunkiin haluaisi jatkaa vanhalla bussilla yöpymään, jos vaihto ei onnistu, vai jäisikö vaihtokaupunkiin odottamaan seuraavaa bussia).

Siem Reapissa varailimme Popular guesthousen (ihan jees ja jotain 7$) ja tuk tukin seuraavan päivän temppeliseikkailua varten (~10-20$ päivä, riippuen kuinka pitkiä matkoja ajelee temppelialueilla ja moneksi päiväksi sen ottaa). Kävimme vielä syömässä ja pyörimässä Siem Reapin keskustassa. Totesimme tulleemme todelliseen massaturismi keskittymään.


 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jos matkakärpänen iski, mutta haet jotain easympää reissua, niin:
Täältähän niitä löytyy ;D

Tai jos et just ny jaksa lähtee reissuun, niin:
Tämäkin on mukavaa ajanvietettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti